Schermafbeelding2016-08-31_1000x667.jpg

Als iemand mij als kind had verteld dat ik als volwassene harpiste zou worden en dat ik een ongelofelijke hoeveelheid muziek zou componeren had ik het niet geloofd! Ik was toen vooral bezig met verhalen schrijven, schilderen of tekenen en hoewel ik op zich wel wat geluid uit een oude blokfluit kon halen, had ik nooit gedacht dat mijn toekomstige leven vooral gewijd zou zijn aan harpmuziek. Ik ben pas begonnen met harpspelen toen ik aan het afstuderen was voor Kunstzinnig Therapeut. Ik kreeg op een dag ineens de ingeving dat ik harp zou kunnen spelen, en dat was dus ook zo. Heel wonderlijk. Op de een of andere manier wist ik hoe ik mijn vingers op de snaren moest zetten en 'voelde' ik dat ik het al eens eerder had gedaan, maar in elk geval niet in dit leven!

Na enkele lessen op een Argentijnse harp, begonnen er tot mijn vreugde en verbazing melodieen door te komen. Als ik zomaar wat ging zitten pingelen kwamen er de mooiste composities uit, maar zodra ik na begon te denken stopten ze weer. Ik heb toen besloten maar te stoppen met nadenken (wat betreft de harp) en sinds die tijd zijn er ongeveer veertig muziekstukken ontstaan. Na een paar jaar harpspelen durfde ik ook eindelijk er bij te gaan zingen.

Ik kan tot op de dag van vandaag geen noot bladmuziek lezen, ik onthoud de stukken aan de titel die ik link aan personen of situaties, en aan de eerste noot van het nummer (soms moet ik even een toonladder spelen om hem 'te vinden'). En nog steeds: als ik in een optreden een foutje maak is dat omdat per ongeluk begon na te denken...

Ik ga er vanuit dat de muziek -en met name ook de bijzondere taal die ik zing- mij aangereikt word door fijnstoffelijke wezens die verder ontwikkeld zijn dan de mensheid (zoals engelen), en dat ik de vaardigheid van harpspelen meegenomen heb uit een vorig leven. Dat vind ik zelf soms ook wat wazig klinken maar ik kan er niks anders van maken, iedere keer als er weer een nieuw nummer uitrolt ben ik weer kinderlijk verheugd en oneindig dankbaar dat ik dit geschenk mag ontvangen en mag delen met de wereld.

Ik werk met twee harpen, mijn eerste harp is de middelgrote Argentijnse Harp die Flora heet. In 2015 is er speciaal voor mij door Marc Vos een kleinere harp gemaakt  die makkelijker mee te nemen is op vliegreizen. Deze harp heet 'Ammar', en is heeft gelukkig net zoveel snaren als mijn grote harp zodat ik wel mijn hele repertoire kan spelen.

Inmiddels heb ik vier CD's gemaakt met eigen composities, rustige Keltisch aandoende nummers waarvan een groot aantal met zang. Mijn eerste CD kwam uit in 2008, met odes aan betekenisvolle gebeurtenissen uit mijn leven. Mijn tweede CD 'Wheel of Life' is in winter 2011 uitgekomen, en heeft als thema het Keltisch Jaarwiel. Sinds begin 2015 is ook mijn derde CD 'Moon Music' verschenen, met muziek bij de 13 volle manen.

Zomer 2015 kwam mijn eerste meditatie CD uit: Harpmeditatie de zeven chakra’s. Deze CD bestaat voor het grootste gedeelte uit geleidevisualisaties met daarbij harpmuziek bij de zeven Chakra’s. En omdat ik maar steeds nieuwe nummers in mij op voel komen werk ik nu inmiddels aan een vijfde CD rondom het thema 'Dawn'. Verder komt er nog een meditatie CD voor HSP-ers en een CD voor mensen met slaapproblemen.